ТИТЕЛ - Пројекат „Вода за живот“ :: Тителски брег ::

© 2012 ЈП "Тителски брег" Тител - Тел. 021/2962177, 021/2962178

Природне вредности
Културне вредности
Туристичка понуда
Oпштинa Тител
Галерија
Занимљивости
Архива
Contact

Magazin Ravnica
Internet magazin Ravnica
www.ravnica.info

Општина Тител
Званична Интернет презентација
www.opstinatitel.rs

СТШ "Милева Марић"
Средња техничка школа
www.stsmmarictitel.edu.rs

TOV
Туристичка организација Војводине
www.vojvodinaonline.com

Тителски брег
галерија слика

News >>

ТИТЕЛ - Пројекат „Вода за живот“

Постављање дрвених мобилијара са сунцобранима на другом платоу уз реку Тису у Тителу само је једна у низу акција у оквиру вишегодишњег пројекта „Вода за живот“ који реализује ЈВП „Воде Војводине“ у сарадњи са локалним самоуправама.


Своју пуну афирмацију пројекат „Вода за живот“ достигао је у периоду од 2009. до 2011. године, када је на обострано задовољство остварена сарадња са готово свим градовима на територији Војводине. У овом периоду кроз програм суфинансирања у хидротехничке и мелиоративне радове уложено је око 740 милиона динара, док је широм Војводине утрошено још 10 милиона динара у постављање дрвеног мобилијара (столова, клупа, сунцобрана, канти за отпатке, салетли...). ЈВП „Воде Војводине“ је у пројектима суфинансирања учествовало са око 330, а општине са око 408 милиона динара. У Тителу је до сада постављено 6 мобилијара, 3 канте за смеће и једна инфо-табла, све у вредности од око 400.000,00 динара.


Дрвени елементи који се постављају на обале канала у сагласју су са животном средином, чијем очувању ЈВП „Воде Војводине“ придају велик значај. Један од начина скретања пажње на очување животне средине јесте укључивање најмлађих у заједничке радионице и акције.


Сарадњом ЈВП „Воде Војводине“, ЈП „Тителски брег“ Тител и Предшколске установе „Плави чуперак“ Тител организује се у четвртак 10. 05. 2012., код постављених мобилијара, мала еко радионица за децу из Предшколске установе. Деца ће се уз представнике ЈВП „Воде Војводине“ упознати са неким од природних вредности своје околине, па своје виђење истих, уз помоћ васпитачица, пренети на папир.


Ово је једна у низу планираних акција, а намера је да се и кроз овакве пројекте и на овакав начин уређења обале подстакне одрживо коришћење водних ресурса, наутички и еко туризам, али и да се оваквим радом са различитим старосним групама подстакне развој свести о потреби очувања природних вредности.


Александра Николић

 

 

 


Кликом на линк "Додајте свој коментар" добићете формулар
путем којег можете написати своје утиске о овој презентацији.

Add your comment

NEW

УРЕДБА О ПРОГЛАШЕЊУ СПЕЦИЈАЛНОГ РЕЗЕРВАТА ПРИРОДЕ „ТИТЕЛСКИ БРЕГ“
Шајкача, незобилазан део српске народне традиције
Замирише зова
Најмлађи чувари природе
Мехурићи злата вредни
ТИТЕЛ - Пројекат „Вода за живот“
Јасен
Чувари планете
Дан планете Земље
Љубичасти цветић


© 2012 ЈП "Тителски брег" Тител - Тел. 021/2962177, 021/2962178
Design&Hosting - Studio RAVNICA NET - Контакт: 0603988195 Eng Lat Ћир