Одржан „Котлић под Тителским брегом 2016“ :: Тителски брег ::

© 2016 ЈП "Тителски брег" Тител - Тел. 021/2962177, 021/2962178

 Latinica  Ћирилица


ПОСЕТИТЕ ИНТЕРНЕТ
ПРЕЗЕНТАЦИЈУ СРП


 


 

Природне вредности
Културне вредности
Туристичка понуда
Oпштинa Тител
Галерија
Занимљивости
Архива
Мејлинг листа
Контакт

Magazin Ravnica
Internet magazin Ravnica
www.ravnica.info

Општина Тител
Званична Интернет презентација
www.opstinatitel.rs

СТШ "Милева Марић"
Средња техничка школа
www.stsmmarictitel.edu.rs

TOV
Туристичка организација Војводине
www.vojvodinaonline.com

Тителски брег
галерија слика

Одржан „Котлић под Тителским брегом 2016“

Традиционална туристичко – гастрономска и културна манифестација у суботу је одржана по 8. пут у Тителу
Јавно предузећe „Тителски брег“ из Титела, у суботу је у Тителу на Тиси организовао 8.  по реду општинско такмичење у кувању рибље чорбе „Котлић под Тителским брегом“. Покровитељ ове општинске манифестације била  је  локална самоуправа Тител. Котлић под тителским брегом ове године је окупио двадесет екипа. Екипа је било из насеља општине али и из других средина, међу којима већ уобичајено наступају Книћанин, Мужља, Каћ, Зрењанин и друга околна места и општине.
 
И ове као и ранијих година своје радове и стваралаштво приказали су активи жена из Титела и  Шајкаша. Свим учесницима као и посетиоцима је омогућено да неке од изложених радова и купе. За музички програм, забаву гостију и такмичара свих  ових година задужен је оркестар познатог тителског тамбурашког доајена Звонка Губринског.
 
 
 
Свој интерес и жељу да подрже ову манифестацију су исказали и поједини привредни субјекти чиме су постали спонзори манифестације. Генерални спонзор је „Ћирић Агро МЂЖ“ ДОО из Титела. Генерални спонзор је поред пехара за освојених првих пет места обезбедио и вредне награде за све добитнике пехара. Манифестацију и ове године спонзоришу  „ Апартмани Биса“ из Сокобање власнице Бисерке Кежић. Апартмани Биса су победнику такмичења поклонили викенд за двоје у овој прелепој српској бањи, за коју је својевремено Бранислав Нушић рекао и написао „Сокобања Соко град одеш стар дођеш млад“, наш једини Нобеловац Иво Андрић је проводио много времена и писао о овој бањи, у хотелу „Моравица“ у знак његових боравака заштићен је апартман број 144у ком је одседао.
 
Победник овогодишњег такмичења је екипа из Шајкаша „Мића адвокат и пријатељи“ коју је предводио Миливој Миливојевић, другопласирана је екипа Јадранке Пешти  под именом „Кућерак“ из Титела, а трећепласирана  екипа „Шекспир“ Саше Цвикића из Шајкаша. Награђене су и екипе „Влашкићи“ Милана Влашког из Титела  и екипа Дулета Спасића из Каћа.
 
Пехаре и награде победницима су уручили мр Драган Божић председник општине Тител, Весна Кнежић председница Скупштине општине, Драган Гајић председник надзорног одбора ЈП и директорица ЈП „Тителски брег“ мр Ивана Милинов, која је пре почетка поздравила учеснике, госте и званичнике.
 
Општинско такмичење у кувању рибље чорбе је део припрема за учешће на „Златном котлићу Војводине 2016“ који се ове године одржава у Бачкој Паланци. Победник такмичења и другопласирана екипа представљаће општину Тител на овом такмичењу у обе предвиђене  дисциплине кувању рибље чорбе и кувању рибљег паприкаша.
 
Са организацијом „Котлића под Tителским брегом“ започињу „Велико Госпојински дани – Тител 2016“ у Тителу. У једнонедељном програму смењиваће се деца са традиционалним 16.по реду Дечјим  карневалом  и ствараоци у различитим гранама стваралаштва, приказиваће се филмови, одржаће се безброј спортских такмичења, а ту су и програми естрадних уметника који ће госте на позорници у центру Титела забављати до касних ноћних сати.
 
Свечаности ће бити прилика да се и  општина Тител укључи у обележавање 160 година од рођења једног од највећег,  нашег  и светског  научника Николе Тесле. У организацији СТШ“Милева Марић“ из Титела биће отворена изложба на којој ће говорити  проф.др Бранимир Јовановић директор Музеја „Никола Тесла“ у Београду.

 

 

 


Кликом на линк "Додајте свој коментар" добићете формулар
путем којег можете написати своје утиске о овој презентацији.

Додајте свој коментар

 

javne nabavke

ЈАВНИ УВИД У

plan upravljanja uvid

 


 


Најновије на сајту:

Донета Одлука о оснивању Установе за заштиту природе и културних добара
Донета Одлука о покретању поступка ликвидације ЈП "Тителски брег" Тител
Мали палеонтолози
Шајкашки културни дани
Отворена изложба фотографија „Пејзажи Тителског брега“
Изложба фотографија „Пејзажи Тителског брега“
ЈП “Тителски брег“ активно у Дечијој недељи
Поводом Дечје недеље предшколску установу „Плави чуперак“ посетили запослени ЈП „Тите
Одржан „Котлић под Тителским брегом 2016“
Шајкашки културни дани


© 2016 ЈП "Тителски брег" Тител - Тел. 021/2962177, 021/2962178
Design&Hosting - Studio RAVNICA NET - Контакт: 0603988195 Eng Lat Ћир